Dit jaar zingt het Amersfoortse Middelpuntkoor en Halleluja uit Nijkerkerveen, beide o.l.v. Theo Hoogenboom, samen met kinderkoor Gospelkidz uit Amersfoort, o.l.v. Esther Ocheng, een Festival of Lessons and Carols. Diverse gastzangers sluiten zich bij deze drie koren aan en vormen zo het projectkoor ‘Puer Natus Est’

Het Festival of Lessons and Carols is een uit Engeland afkomstige traditionele dienst in het kader van Kerstmis. De lessons zijn lezingen uit bekende bijbelgedeeltes en de carols zijn meestal bekende Engelse kerstliederen. U zult tijdens deze dienst echter ook liederen op Nederlandse, Duitse en Latijnse teksten te horen krijgen. Als rode draad loopt één lied voor samenzang van begin tot eind door de dienst. De overweging wordt altijd gehouden door iemand van de plaatselijke kerk.

collage FLC 2017

Foto: beeldcollage FLC 2017

Het projectkoor ‘Puer Natus Est’ (een kind is ons geboren) staat onder leiding van de Amersfoortse dirigent Theo Hoogenboom, die al ruim 30 jaar dirigent is van vele koren. Vanaf 1999 komt hij jaarlijks in actie als dirigent van het projectkoor, wanneer de kerstdagen weer in zicht komen. De samenwerking met Gospelkidz o.l.v. Esther Ocheng is dit jaar nieuw.

Het koor wordt begeleid door organist/pianist Sylvia Schijve, een fluitist en een aantal violisten.

Het koor hoopt natuurlijk op een grote belangstelling voor deze mooie dienst. De toegang is alle keren gratis en na afloop is er een collecte bij de uitgang.

Uitvoeringsdata:
19 December 2018, 18.30 uur, Eben-Haëzerkerk, Nieuwe Kerkstraat 106, Nijkerkerveen
22 December 2018, 19.00 uur, St Josephkerk, v. Tuyllstraat 27, Hooglanderveen
23 December 2018, 16.00 uur, H. Familiekerk, St Willibrordusstraat 19, Soest