DirigentDirigent Theo Hoogenboom

Onze dirigent is in 1988 in Zielhorst komen wonen, eerst op het Calvijnpad en vanaf 2002 in de Panfluitstraat. Hij is geboren in 1960 in Leiderdorp, als oudste van een muzikaal gezin.
Zijn vader was de directeur van de muziekschool aldaar. In 1974 zijn ze verhuisd naar Hilversum, waar hij ook op het conservatorium heeft gestudeerd; zowel Docent Muziek als Cello. Na 15 jaar voor de klas te hebben gestaan is hij zich volledig gaan toeleggen op het dirigeren van koren.
De afwisseling van vele stijlen is hem altijd dierbaar geweest en hij heeft dan ook op een heel breed terrein zijn sporen verdiend: van kinderkoor tot mannenkoor, van jongerenkoor tot seniorenkoor, en van kerkkoor tot barbershopkoor.

Op dit moment heeft hij naast het Middelpuntkoor nog twee koren in Amersfoort: het Vathorstkoor en het Gemengd Koor van de Kruiskerk in Liendert. Ook buiten Amersfoort heeft hij drie koren: Halleluja in Nijkerkerveen, Inspiratie in Soest en het seniorenkoor Zingen Houdt Jong in Woudenberg.

Ook is hij bij verschillende projectkoren actief geweest. Vermeldenswaard zijn zeker zijn reis met het Witte Nachtenkoor naar St Petersburg en zijn jaarlijks terugkerend projectkoor Puer Natus Est voor een aantal uitvoeringen van de Festival of Lessons & Carols in de aanlooptijd naar Kerst.

Deze veelzijdigheid komt terug in het repertoire dat ons voor ogen staat, waar hij steeds een goede balans tussen enthousiasme en deskundigheid weet te vinden.