Festival of Lessons & Carols 2019

Naast een vast lidmaatschap biedt het Middelpuntkoor ook de mogelijkheid om aan projecten mee te werken. Een goede manier om kennis te maken met ons koor, of om ondanks een drukke agenda toch zo af en toe deel te nemen aan mooie muziekvoorstellingen.

Het Festival of Lessons & Carols is een festival waarin bijbelverhalen en koormuziek met elkaar worden gecombineerd in de opmaat naar kerstmis. Deze oude Engelse traditie vindt zijn oorsprong aan het King College in Cambridge, nu bijna 100 jaar geleden. In de jaren die volgden werd de formule steeds populairder en ook in Nederland is er inmiddels een rijke historie rond soortgelijke projecten. Voorzitter Rian Monkhorst en dirigent Theo Hoogenboom van het Middelpuntkoor hebben sinds vele jaren ervaring met het brengen van dit Festival of Lessons & Carols. Jaarlijks gaan wij  bijzondere samenwerkingen aan met gastzangers en instrumentalisten, waarmee ons optreden steeds weer heel vernieuwend is.

slider nieuws FLC 2018 1