Festival of Lessons & Carols 2019

Het Festival of Lessons & Carols is een festival waarin bijbelverhalen en koormuziek met elkaar worden gecombineerd in de opmaat naar kerstmis. Deze oude Engelse traditie vindt zijn oorsprong aan het King College in Cambridge, nu bijna 100 jaar geleden. In de jaren die volgden werd de formule steeds populairder en ook in Nederland is er inmiddels een rijke historie rond soortgelijke projecten. Voorzitter Rian Monkhorst en dirigent Theo Hoogenboom van het Middelpuntkoor hebben sinds vele jaren ervaring met het brengen van dit Festival of Lessons & Carols. Jaarlijks gaan wij  bijzondere samenwerkingen aan met gastzangers en instrumentalisten, waarmee ons optreden steeds weer heel vernieuwend is.

Dit jaar heeft het project een heel intieme vorm, die ons in staat stelt om deze mooie kersttraditie te kunnen uitvoeren in een aantal verzorgings- en verpleeghuizen. Vanuit het Middelpuntkoor als vaste basis vullen wij het gezelschap aan met instrumentalisten en gastzangers. Optredens vinden plaats in december, kijk voor data en lokaties in onze agenda.

slider nieuws FLC 2018 1