Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 800

Ter promotie van het jaarlijkse concert in wijkcentrum Het Middelpunt, zong het gelijknamige koor op zaterdag 1 oktober in winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort Noord. Op drie locaties werd daar door de ondernemers van het winkelcentrum gastvrij gelegenheid gegeven voor een optreden van tien minuten. Zo konden het winkelend publiek bij Albert Heijn en Jumbo en de lunchgasten van Brasserie Emiclaer kennis maken met het veelzijdige koor.

Verrassingseffect bij Albert Heijn
Het eerste flitsconcert vond plaats in de vestiging van Albert Heijn, waar een afvaardiging van het koor zich opstelde achter de kassa’s en een aantal nummers zong. Zowel voor het winkelend publiek als ook voor de zangers en zangeressen een verrassing, het was voor het koor de eerste keer dat ze op deze manier optraden. Zonder in te kunnen zingen, zonder de vaste pianobegeleiding en onbekend met de akoestiek staken ze van wal en trakteerde ze het winkelend publiek op een kleine selectie uit het repertoire.

Full house bij de Brasserie

Op de tweede locatie was het letterlijk een vol huis, toen Het Middelpuntkoor haar intrek nam in Brasserie Emiclaer. Al snel zaten alle tafels vol en ook passerend publiek kwam belangstellend binnenlopen om te zen wat hier te beleven was. Hier was gelegenheid voor dirigent Theo Hoogenboom om iets meer te vertellen over het koor en het concert op woensdag 5 oktober in Het Middelpunt.

Grand finale bij Jumbo
De afsluiting van de drie flitsconcerten vond plaats in de shopperhal bij supermarkt Jumbo. Medewerkers verplaatste nog snel een inpaktafel achter de kassa’s om zowel koor als ook de klanten alle ruimte te geven. Niet iedereen van het aanwezige personeel was op de hoogte, dus ook hier weer verraste gezichten. Omstanders maakte foto’s en filmde het optreden, terwijl de vrijwilligers van het koor flyers uitdeelde aan belangstellenden.

Dank
Het koor kijkt terug op een zeer geslaagde actie en bedankt de ondernemers van Albert Heijn, Brasserie Emiclaer en Jumbo voor de gastvrijheid en de mogelijkheid om in hun accommodatie te mogen optreden. Graag tot een volgende keer!

Heeft u het optreden gemist? Kom dan naar ons luisteren op woensdag 5 oktober, van 15.00 tot 16.00 uur, of sluit vrijblijvend een keer aan bij onze repetitie op woensdagmiddag. Daar kunt u uitproberen of ons koor ook iets voor u is. Nieuwe leden zijn van harte welkom om onze groep verder te versterken!